fåglar flyger

ASYLNYTT

Aktuellt nyhetsbrev

Fridh advokatbyrå

Sponsrad av Fridh Advokatbyrå

ARKIV:

Nya regler och lagförslag

Flyktinggrupper, landpraxis

Gränser: passage och hinder

Mottagande av asylsökande

Asylutredning och procedur

Skäl för och emot tillstånd

Tvång, hot och deportationer

Papperslösa, gömda, utvisade

Stöd och solidaritet

EU:s flykting- och gränspolitik

Allmänt om migration, statistik

Integration och uppföljning

Debatt och partipolitik

Kultur, personer, diverse

Flyktinggruppernas Riksråd, FARR

menybox Asylnytt startsida Praxisnotiser Kalender FARR:s hemsida

Asylnytt - Arkiv

Flyktinggrupper från olika länder, praxis

Iran

Klipp från media

Länk till information från myndigheter och organisationer


Arkiveringsdatum 210616:

Aftonbladet 21-06-08:

Från Iran/ Ettåring hittad död vid Norges kust - har identifierats till sidans topp

Norsk polis uppger att en kropp de hittat vid kusten tidigare i år tillhör en 15 månader gammal pojke som dött i Engelska kanalen.

Ettåriga Artin har varit anmäld försvunnen i flera månader. Men på måndagen uppgav norsk polis att de identifierat ett barn som hittats död på en strand i Norge i början på januari.

Artin och fyra av hans familjemedlemmar miste livet när de försökte korsa kanalen för att ta sig till Storbritannien, skriver BBC.

Två poliser hittade Artins kropp på Norges västkust, vid staden Karmøy, på nyårsdagen. Men först nu har de med hjälp av dna-analys fått klarhet i vem pojken var.

- Vi hade inte någon saknad bebis rapporterad i Norge, och ingen familj hade kontaktat polisen, sa Camilla Tjelle Waage, chef över polisutredningar, till BBC.

"Vi har inget val"

I sms som BBC har tagit del av, som ska ha skickats från mamman i familjen, skriver hon om faran med att korsa kanalen men konstaterar att "vi har inget val".

(...)

Hela artikeln (Extern länk)

 till innehållsförteckningen innehåll

Källor: Informationen på denna sida är hämtad från följande källor (externa länkar): EU (kommissionen, ministerrådet, parlamentet och domstolen), Europarådet (mr-kommissionären, domstolen, kommittén mot tortyr), FN:s flyktingkommissariat UNHCR, FN:s kommitté mot tortyr m.fl. FN-organ, Sveriges Radio, SvT, andra svenska media via Nyhetsfilter och pressmeddelanden via Newsdesk, utländska media till exempel via Are You Syrious och Rights in Exile, internationella organisationer som Amnesty International, Human Rights Watch, ECRE, Statewatch och Picum, organisationer i Sverige som Rädda Barnen, Asylrättscentrum, Svenska Amnesty, FARR och #vistårinteut samt myndigheter och politiska organ som Migrationsverket, Sveriges domstolar, JO, Justitiedepartementet m.fl. departement och Sveriges Riksdag.

Bevakning: Hjalte Lagercrantz och Sanna Vestin. Sammanställning: Sanna Vestin. Asylnytt är ett ideellt projekt. Sponsring avser prenumerationsavgifter. Tips emottages tacksamt.