fåglar flyger

ASYLNYTT

Aktuellt nyhetsbrev

Fridh advokatbyrå

Sponsrad av Fridh Advokatbyrå

ARKIV:

Nya regler och lagförslag

Flyktinggrupper, landpraxis

Gränser: passage och hinder

Mottagande av asylsökande

Asylutredning och procedur

Skäl för och emot tillstånd

Tvång, hot och deportationer

Papperslösa, gömda, utvisade

Stöd och solidaritet

EU:s flykting- och gränspolitik

Allmänt om migration, statistik

Integration och uppföljning

Debatt och partipolitik

Kultur, personer, diverse

Flyktinggruppernas Riksråd, FARR

menybox Asylnytt startsida Praxisnotiser Kalender FARR:s hemsida

Asylnytt - Arkiv

Skäl för och emot uppehållstillstånd, enskilda fall

Skäl för begränsning av skyddsstatus

Klipp från media

Information från myndigheter eller organisationer saknas


Arkivet har startat om och saknar material från perioden 180119 - 180513

Arkiveringsdatum 170613:

Norrländska Social-Demokraten 17-06-03:

Migrationsverket utreder barnäktenskapsbrott - efter 23 år till sidans topp

Basse Charafeddinaboufakhr, 42, och Ramea Mouhsen, 37, gifte sig när hon bara var 15 år. Nu utreder Migrationsverket om det var ett brott som ska hindra dem och att få uppehållstillstånd i Sverige.

Fembarnsföräldrarna bor sedan lång tid tillbaka i en bungalow på Pite havsbad. I november 2015 kom de till Sverige från Damaskus i krigets Syrien tillsammans med två av sina barn. Två barn är kvar i Syrien, och ytterligare en dotter, Eva, har fötts i Sverige.

Allt eftersom tiden har gått har de sett sina landsmän få uppehållstillstånd en efter en. Men asylutredningen i deras fall tycks stå still, trots att de har varit på två träffar hos Migrationsverket i Boden - en i november ifjol och en i februari i år.

- Vi är mycket ledsna och misströstar. Vi kom till Sverige för att söka fred och skapa en framtid för barnen och oss, men vi får inget besked från Migrationsverket, säger pappa Basse Charafeddinaboufakhr dystert.

Han berättar att när de var på asylintervjun i Boden, ansåg handläggare att det fanns ett problem med deras bakgrund: Hans fru sedan 23 år tillbaka, Ramea Mouhsen, var bara 15 år när de gifte sig. Själv var han 18 år.

(...)

Hela artikeln (Extern länk)

Norrländska Social-Demokraten 17-06-03: Migrationsverket: "Kan uteslutas från skyddsbehov" (Extern länk)

 till innehållsförteckningen innehåll

Källor: Informationen på denna sida är hämtad från följande källor (externa länkar): EU (kommissionen, ministerrådet, parlamentet och domstolen), Europarådet (mr-kommissionären, domstolen, kommittén mot tortyr), FN:s flyktingkommissariat UNHCR, FN:s kommitté mot tortyr m.fl. FN-organ, svenska media via Eniro och pressmeddelanden via Newsdesk, utländska media främst via I Care och IRR, internationella organisationer som Amnesty International, Human Rights Watch, ECRE, ENAR, Statewatch, Noborder och Picum, organisationer i Sverige som Rädda Barnen, Röda Korset, Svenska Amnesty, FARR, Rosengrenska och InfoTorg Juridik (betaltjänst) samt myndigheter och politiska organ som Migrationsverket, Sveriges domstolar, JO, Justitiedepartementet m.fl. departement och Sveriges Riksdag.

Bevakning: Josefin Åström, Hjalte Lagercrantz, Karin Nilsson Kelly, Sanna Vestin. Sammanställning: Sanna Vestin. Asylnytt är ett ideellt projekt.